Diensten

Forward logistics

In de logistiek is efficiency van het grootste belang. De forward logistics software van neacon helpt u bij het kiezen van de meest geschikte carrier voor uw verzendingen, gebaseerd op variabelen als land, postcode, gewicht, afmetingen en service. Dat bespaart u kosten en zorgt voor tevreden klanten. Daarnaast kunt u behalve de forward labels meteen kiezen voor het toevoegen van een retourlabel, pakbon, factuur etc. Het is tevens mogelijk om via bijvoorbeeld QR-codes op de pakbon of factuur een retourlabel aan te laten maken door de klant zelf. Doordat neacon ook een eigen returnsportal heeft, is die link eenvoudig te maken en hebt u het hele proces in een hand. Zo houdt u optimale grip op uw logistiek!

Grading

Het retour ontvangen van online gekochte producten is een wettelijke verplichting binnen bepaalde termijnen. Veel online retailers hebben de voorwaarden voor retourneren nog veel soepeler gemaakt dan de wettelijke voorschriften. Maar al die retourgoederen zorgen ook voor een zware druk op veel processen binnen de online verkoop en logistiek. Zo moet gecontroleerd worden of de retouren binnen de gestelde termijn terug gestuurd zijn, of het ook daadwerkelijk het door de klant aangekochte product is, wat de kwaliteit nog is en wat de waarde nog is. Aan de hand van die waardering, kunt u bepalen of het product opnieuw verkocht kan worden, waar het opnieuw verkocht kan worden en voor welke prijs. Het is ook zeer goed mogelijk dat u door uitvoering van een bepaalde activiteit de waarde van het retourgoed weer omhoog kunt brengen. En dat levert dan weer een hogere prijs op voor het retourgoed. Het is dus belangrijk om het retourproces goed onder de knie te hebben. neacon heeft grading software ontwikkeld waarmee u uw hele retourproces kunt ondervangen. Daarnaast heeft neacon ook een returnsportal ontwikkeld, zodat u ook grip hebt op de goederen die retour gaan komen.

Return logistics

Het aantal goederen dat geretourneerd wordt na online aankoop ligt hoog. Die retourkosten zijn vaak voor rekening van de webshop, waardoor het belangrijk wordt om de retourkosten zo veel mogelijk in de hand te houden. Zeker als u internationaal onderneemt. Door de returnsportal van neacon kunt u aan de hand van variabelen, zoals land, postcode, gewicht en afmetingen, bepalen via welke carrier uw klant zijn of haar pakketje moet retourneren. De wijze waarop u het retourlabel aan de klant aanbiedt wordt afgestemd op uw wensen. U kunt tevens aangeven waar u het pakketje retour wenst te ontvangen. Ook dat kunt u aan de hand van variabelen bepalen. Zo kan het zijn dat u elektronische apparatuur op een daarvoor gespecialiseerde locatie wenst te ontvangen, terwijl u voor non-elektronische producten een andere retourlocatie hebt. Dat helpt u in de meest optimale verwerking van uw retouren. U weet wanneer u welke retourgoederen kunt verwachten en u kunt aan de hand daarvan uw personeel inplannen. Zo houdt u grip op uw retourproces!